Bach Blomsterterapi

Hvad er Bach Blomsterremedier?

Bach Blomsterremedier er en form for homøopatisk medicin. Jeg kalder dem ”sjæls-medicin”, fordi blomsternes essens arbejder gennem vores energi-legeme, og de hjælper med at regulere følelsesmæssige ubalancer inden for normalområdet. Dvs. tilstande, som vi alle kan befinde os i i kortere eller længere perioder.

Bachremedierne behandler således ikke hverken fysiske eller alvorlige psykiske sygdomme, hvor det til enhver tid anbefales at kontakte egen læge.

Bach Blomsterremedier er effektive ved

  • Akut opståede følelser
  • Ulykkestilfælde
  • Kortvarige følelsestilstande
  • Dybt rodfæstede følelsestilstande (fx ubearbejdede traumer)
  • Personlige udfordringer (kriser)
  • Selvudvikling
  • Følelsesmæssige ubalancer ifm. mange forskellige hverdagssituationer (fx job/stress, kærlighedsrelationer, familie/forældreskab, det sociale liv mm)

Bachremedierne kan således hjælpe med at genoprette følelsesmæssig balance, når vi står i svære situationer, og derudover er de et fantastisk mildt og kærligt redskab, når vi arbejder med personlig udvikling. Dvs. vi har det egentlig godt, men ønsker bevidst at arbejde med at videreudvikle visse ”sjælskvaliteter”.

Jeg bruger typisk remedierne til klienter, der er i et forløb hos mig, som supplement til den terapeutiske proces, vi arbejder i. Remedierne ”sætter turbo på processen”, fordi de ganske af sig selv arbejder i energifeltet og påvirker sindet (tanker og følelser) sideløbende med det terapeutiske arbejde, jeg laver sammen med klienten.

Jeg har selv benyttet mig af Bach Blomsterremedier gennem de sidste tre år til at komme igennem både kriser og som en hjælpende hånd i det daglige, samt ikke mindst som en uundværlig samarbejdspartner i min kontinuerlige personlige udvikling. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden Bach!


Lidt baggrundsstof

Den engelske læge Edward Bach (1886-1939) var en velrenommeret forsker, bakteriolog og praktiserende læge i Harley Street i London. Han definerede i perioden 1929-1936 38 grundlæggende negative følelsestilstande og udviklede de 38 blomsterremedier, som korresponderede med disse tilstande, samt nødhjælpsremediet Rescue (blandingsprodukt).

Idéen bag produkterne er at bruge naturens kraft/energi til at hjælpe mennesker og dyr til at komme i bedre følelsesmæssig balance.

Dr. Bachs filosofi var, at al sygdom i bund og grund skyldes ubalancer eller konflikter mellem sjælen og personligheden. Eller med andre ord, at man ikke lever i overensstemmelse med dét, ens hjerte/sjæl ønsker for én. Han observerede, at der var stor forskel på, hvordan hans mange patienter responderede på en given behandling, selvom diagnosen og behandlingen var den samme; at patienternes tanker og følelsesmæssige reaktioner var afgørende for, hvordan sygdommen udviklede sig.

Hans teori, behandl personen, ikke sygdommen, blev grundstenen i hans arbejde med at udvikle Bachremedierne.

Bachprodukterne fremstilles af blomster fra vilde planter og træer, fortyndes 1:100.000 med kildevand og konserveres med brandy. Bachremedierne er ufarlige at bruge for mennesker i alle aldre, og der er aldrig set bivirkninger, men derimod en positiv virkning på sindet.


Hvordan gør man?

Bachremedierne er dråber, som indtages i lidt vand eller direkte i munden (4 dråber mindst 4 gange dagligt). I en behandlingsflaske er der til ca. 3-4 uger. Der kan tilføjes op til 7 forskellige remedier ad gangen, og blandingen er altid 100% individuel alt efter, hvilke udfordringer og følelsesmæssige tilstande, du aktuelt står i. Dette snakker vi grundigt ind i ved en samtale eller en Bach-konsultation hos mig. Efter endt behandling evaluerer vi på effekten, og du kan vælge at fortsætte behandlingen med en ny flaske. Måske er der behov for fortsat at arbejde videre med nogle af de samme remedier; måske er der opstået nye situationer eller følelser, der kræver andre remedier.


En Bach fortælling...

Efter et langt og opslidende stressforløb med terapi hos både psykomotorisk terapeut og psykolog, manglede jeg stadig et eller andet for at få helt ro i kroppen. Samtaler og afspænding var ikke nok. Jeg havde stadig svært ved at sove igennem om natten og bl.a. at tilgive mig selv helt for ikke at have lyttet til min krop tidligere i forløbet og for ikke at have sagt fra. Gitte, som er en velkommen del af min verden, tilbød et forløb med noget spændende hun lige var startet med at uddanne sig til. Bachs Blomstermedicin… jeg havde hørt om det før, men var ærligt talt en smule skeptisk omkring konceptet og egentlig mere af den holdning at tro kan flytte bjerge og at sådan noget blomsterhalløj ik’ havde nogen effekt. Mit liv på det tidspunkt var stadig kaotisk. Jeg var stadig påvirket fysisk af stressen og gik forsat til afspænding hos min psykomotoriske terapeut. Men jeg følte alligevel lidt at jeg var ved at løbe tør for muligheder, så jeg kom frem til at det jo ikke kunne skade at prøve de der blomsterdråber.

Efter en dejlig lang og varm snak med Gitte fik jeg blandet en mikstur med Bachs blomstermedicin. 7 forskellige mixturer som skulle hjælpe mig videre. Husker ret tydelig de første par dag med dråberne… jeg var en meget grådlabil dame der hylede over det mindste hele weekenden. Hundeforsikringsreklamer i radioen, en tegning fra barnet og en knækket negl kunne starte vandværket på ingen tid. Efter nogle dage fik jeg mere ro på tårerne.

Jeg tog dråberne dagligt i ca. et par uger før jeg pludselig en dag opdagede, at den angst - som jeg havde samlet op på vejen et sted i mit stressforløb - var markant aftagende. Jeg havde ikke længere den samme mængde af katastrofetanker om små banale hverdagsting. Jeg kunne faktisk begynde at mærke en ro i min krop. Jeg var ikke længere på high alert 24/7.

På en måned med Bachs blomstermedicin, slap jeg for dagligt at tænke negativt om de oplevelser der førte til mit stressforløb. Jeg havde også opnået en eller anden forståelse af at jeg var ok og jeg kunne faktisk kigge mig i spejlet og ikke længere være bebrejdende overfor mig selv. Der var meget mere ro i kroppen og i hovedet - og indeni føltes det lidt som om at jeg havde puttet små plastre på min sjæl de steder, hvor det gjorde ondt. Den der med body, mind and soul gav pludselig virkelig god mening.

Jeg har taget Bachs blomstermedicin i knap 3 måneder nu og jeg har ingen planer om ikke at forsætte med det. Jeg er på vej tilbage til mig selv igen og det føles rart og trygt. Jeg er godt klar over, at jeg har mere arbejde der skal laves før jeg har 100% ro i krop og sjæl igen, men jeg er på vej.

Anonym kvinde, 41 år